Kultúra

Novinka na Smolenickom zámku: Pripravujú Pálffyho slávnosti vína

Na nádvorí zámku sa bude konať premiérový ročník podujatia Pálffyho slávnosti vína. Festival zaháji gróf Martin Pálffy, vnuk grófa Jozefa Pálffyho st.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na Smolenickom zámku: Pripravujú Pálffyho slávnosti vína
Zdroj: Región Trnava

V Smoleniciach pripravujú premiérový ročník podujatia Pálffyho slávnosti vína. Uskutoční sa v sobotu 3. júna na nádvorí zámku.

Ako informovala oblastná organizácia cestovného ruchu, Pálffyho slávnosti vína ponúknu možnosť ochutnať to najlepšie z produkcie lokálnych vinárstiev.

„Miestom podujatia je romantický Smolenický zámok a ide o premiérovú degustáciu vín od piatich lokálnych vinárstiev v hudobnom sprievode jazzového tria, spojenú s históriou rodu Pálffyovcov, ktorý mal vždy k vínu blízko,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Prečítajte si tiež

Podujatie zaháji gróf

Pálffyho slávnosti vína sa uskutočnia na nádvorí Smolenického zámku so začiatkom o 15:00 h. O zahájenie podujatia sa postará gróf Martin Pálffy, vnuk grófa Jozefa Pálffyho st., iniciátora prestavby Smolenického zámku.

„Naša obec je s týmto rodom veľmi úzko spojená. Práve vďaka Jozefovi Pálffymu tu máme náš romantický zámok. Tento festival je skvelou príležitosťou, ktorá návštevníkom predstaví vynikajúce lokálne vína a umožní im nahliadnuť do našej histórie,“ povedala Svetlana Petrovičová, starostka obce Smolenice.

Degustácie vín

Na návštevníkov čaká degustácia vín od piatich miestnych vinárstiev – Terra Parna, Vína z Mlyna, ZetWine, Vinárstvo Novák a rodinné vinárstvo Faluši. Vychutnávať si ich budú môcť v sprievode jazzového tria Peter Dobai.

K dispozícii na predaj sú dva druhy vstupeniek. Verzia klasik zahŕňa okrem vstupu na podujatie aj vínový pohár s logom Pálffyho slávností vína a dukáty na ochutnávku desiatich vzoriek. Pre tých, ktorí túžia po maximálnom pohodlí a exkluzivite, je k dispozícii VIP vstupenka. Tá zaručuje okrem vstupu, pohára a dukátov na ochutnávku vín aj rezervované miesto na sedenie v blízkosti pódia a tiež výborné gastronomické zážitky vrátane predjedla, hlavného jedla a dezertu.

Smolenický zámok do svojej ponuky zaradil aj možnosť predĺžiť si nevšedný kultúrny zážitok až do rána. Po zábave a degustácii vín si hostia môžu oddýchnuť v jednom z elegantných ubytovacích priestorov zámku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM