Monika Hanigovská Rôzne

Pozrite si našu TOP 5: Články, ktoré čitateľov počas týždňa oslovili najviac

Obhliadnite sa spolu s nami za predošlými dňami. V jednom balíku vám prinášame 5 najklikanejších článkov nášho portálu z tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si našu TOP 5: Články, ktoré čitateľov počas týždňa oslovili najviac
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nočná Trnava

Trnava vie potešiť ľudské oko aj po zotmení. Mesto vtedy púta na seba pozornosť pod mnohými rozsvietenými lampami, či vďaka nasvieteniu viacerých historických objektov. Svoje čaro má tak v noci najmä tá časť Trnavy, ktorá sa nachádza v centre, či širšom okolí. Príjemná atmosféra či pekné večerné výjavy môžu zvábiť na potulky nejednu nohu. Veď si pozrite priložené snímky ako dôkaz.

Prirovnania v trnavčine

Radi doma alebo aj na ulici oprášite trnavské výrazy? Potom vám zaiste nie sú cudzie ani všelijaké prirovnania v našom nárečí. A mnohé z nich aj viac či menej možno pravidelne používate. Niekoho môžu rozosmiať, niekoho však aj zarmútiť. Vybrali sme z nich desiatku najzaujímavejších.

Trnavčania bodovali

Klub trnavských taekwondistov sa opäť môže právom radovať. Obstál v konkurencii a zapísal si veľmi pekné výsledky na akcii, ktorá sa konala v Seredi. Podujatie s názvom "1. kolo Taekwon-Do ligy pre talentovanú mládež, ročník 2017“ a súčasne aj odovzdávanie ocenenia za „Ligu, ročník 2016“ priniesol klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava niekoľko ocenení.

Fašiangy kedysi

Fašiangy sú opäť tu. Aj dnes je toto obdobie časom zábavy, plesov, rodinných stretnutí, ale aj zachovávaním istých zvykov a tradícií. Ako to však v našom meste a okolí vyzeralo počas tohto obdobia kedysi? Zaspomínali si na to pre náš spravodajský portál trnavské babičky pani Mária (92) a Emília (84). Prezradili nám svoje spomienky spred vyše sedemdesiatich ro­kov.

Parádne zážitky

V Trnave si v ostatných dňoch prišli na svoje nadšenci rôznych technologických vymožeností. Ľudia si mohli užiť rozšírenú realitu, kreslenie vo vzduchu a zďaleka nie iba to. V základnej škole v Jame sa totiž konal festival, ktorý obsadil všetky tri poschodia aj obe telocvične. Program lákal na niekoľko technických noviniek, spoločenské hry, retro zábavu, ale aj množstvo zaujímavých panelových diskusií. Podujatie si nenechali ujsť nielen domáci Trnavčania, či Slováci, na chodbách bývalej základnej školy bolo počuť dokonca aj cudzie reči. Takto to tam vyzeralo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM