Monika Hanigovská Rôzne

Trnava chce byť v dejisku majstrovstiev: Láka cyklistické esá a tisíce fanúšikov

Mesto chce byť dejiskom majstrovstiev SR a ČR v cyklistike 2019. Vrcholné podujatie by do Trnavy pritiahlo známe športové mená. Mesto ráta s tisíckami fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Trnava chce byť v dejisku majstrovstiev: Láka cyklistické esá a tisíce fanúšikov
Zdroj: TASR

Mesto si robí zálusk na prestížne majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2019. Samotná súťažná časť je určená pre profesionálnych športovcov, držiteľov licencie UCI, na ktorých štartujú jazdci najvyššej kategórie v rámci SR a ČR.

Svoj postoj k tomu jasne vyjadrili poslanci mestského zastupiteľstva na septembrovej schôdzi. Mestské zastupiteľstvo po prerokovaní schválilo účasť Mesta Trnava na organizovaní Spoločných majstrovstiev SR a ČR v cestnej cyklistike pre elitné a juniorské kategórie cyklistov, ktoré by sa uskutočnilo 20. – 23.6.2019 v Trnave.

Poslanci odklepli finančnú spoluúčasť mesta na organizácii tohto podujatia v sume 50 000 eur. Na zasadnutí odsúhlasili aktívnu spoluprácu pri vydávaní povolení týkajúcich sa mesta v rámci kompetencií mesta, vytvorenie priestorového zázemia pre organizačné zabezpečenie podujatia a organizáciu kultúrnych a sprievodných podujatí.

O účasť požiadal Slovenský zväz cyklistiky

„Slovenský zväz cyklistiky požiadal mesto Trnava o spoluprácu a spoluúčasť na projekte – Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike pre elitné a juniorské kategórie cyklistov, ktoré sa uskutočnia v termíne 20. – 23. júna 2019 v Trnave a okolí. Toto vrcholné podujatie domácej cestnej cyklistickej sezóny pozostáva z dvoch základných podujatí – časovka jednotlivcov a preteky s hromadným štartom,“ informuje mesto vo svojom dokumente.

Trnava má mať výborné podmienky

Podľa slov mesta, je Trnava v takej kondícii, aby mohla prestížne podujatie organizovať. „Mesto Trnava má v tomto prípade vynikajúcu geografickú polohu, výbornú dostupnosť a širokú ponuku ubytovacích a stravovacích kapacít na pritiahnutie množstva samotných pretekárov, ako aj návštevníkov. Organizácia tohto vrcholového podujatia môže byť športovou udalosťou roka nášho mesta i celého Slovenska,“ prezrádza mesto ďalej v správe.

„Predpokladá sa, že nedeľné preteky elitnej kategórie pritiahnu do mesta približne 15 000 priaznivcov cyklistiky,“ informuje radnica. Ďalší prínos vidí mesto v cestovnom ruchu a v priamom televíznom prenose.

„Niekoľkohodinový priamy televízny prenos v rámci SR a ČR so zostrihom v zahraničných televíziách, záujem o podujatie zo strany aj športových aj maistreamových médií, prezentácia mesta a jeho kultúrnych historických pamiatok,“ takto vyratúva mesto podrobnejšie prínosy tamojšieho športového sviatku.

Chceli by ste majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2019 v Trnave?

nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM