Komunálne voľby

Trnava pozná nového kandidáta na primátora: Je ním Marián Galbavý za Priateľskú Trnavu

M. Galbavý za Priateľskú Trnavu (PT) ohlásil kandidatúru na primátora. V platforme nezávislých kandidátov zastupuje aj časť odídencov zo zoskupenia Lepšia Trnava súčasného primátora Petra Bročku.

Ilustračný obrázok k článku Trnava pozná nového kandidáta na primátora: Je ním Marián Galbavý za Priateľskú Trnavu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zostavu kandidátov na primátora Trnavy pre novembrové komunálne voľby rozšíril Marián Galbavý z Priateľskej Trnavy (PT). Platforma nezávislých kandidátov zastrešuje súčasných poslancov mestského zastupiteľstva i nových ľudí.

Časť z nich sú odídenci zo zoskupenia Lepšia Trnava súčasného primátora Petra Bročku. Platformu v utorok predstavili médiám.

Hlavným dôvodom odchodu poslancov Galbavého, terajšieho viceprimátora mesta Mateja Lančariča i poslankyne Veroniky Lančaričovej z Lepšej Trnavy a založenie Priateľskej Trnavy bol nedostatok komunikácie. Má podľa nich spájať, a nie rozdeľovať, nemôže byť vedená urážlivo, arogantne a nenávistne.

Údajne zbytočné spory

„Keď sme pred štyrmi rokmi začali spoluprácu, chceli sme spolu posunúť Trnavu, čo sa v mnohom aj podarilo, a vo veľa názoroch na fungovanie mesta sa naďalej zhodneme. Problém neskôr nastal v komunikácii. Postupne sme zistili, že sa niektorí ľudia z Lepšej Trnavy prejavujú konfliktne. Majú sklon namiesto vecnej diskusie poukazovať na nositeľa názoru, čím vznikajú zbytočné spory a zaniká priestor na spoluprácu,“ uviedli.

Komunikácia je podľa nich jedna z najdôležitejších ciest. „Hlavne pri strategických a dôležitých rozhodnutiach nemôže byť vylúčený nik, kto má mandát od občanov, ani tí, čo nesúhlasia – spor o pozemky so City Arenou, výruby stromov, zmeny územného plánu,“ uviedli ďalej.

Čo vyčítali Bročkovi

Trnava podľa Galbavého potrebuje reprezentáciu mesta, primátora, ktorý bude reálne existovať, ktorá nebude v „nejakom virtuálnom priestore“, ktorý nekomunikuje iba cez sociálne siete, ale ktorý bude medzi ľuďmi, príde otvoriť nové kultúrne centrum či ples, ak treba, príde odovzdať ocenenia významným rodákom, prijme oficiálne návštevy, bude v meste prítomný fyzicky – toto je Bročkovi vyčítané.

Priateľská Trnava podľa svojich slov ponúka primátora, čo mesto bude reálne riadiť. Podľa Lančariča má Galbavý (46 rokov, advokát) všetky predpoklady byť dobrým primátorom. „Štyri roky pôsobí ako aktívny poslanec, aj v mestskej rade, má skúsenosti s riadením, pozná problémy mesta a má veľa zaujímavých návrhov na ich riešenie,“ uviedol.

Volebný program sa opiera o tri úrovne

Priateľská Trnava pripravuje svoj volebný program, ktorý chce voličom predstaviť v septembri. Jej vízia sa opiera o tri úrovne – byť priateľská ku všetkým názorom, ku všetkým občanom a ich potrebám bez rozdielu veku a sociálneho postavenia, a tiež byť priateľská ako príťažlivé mesto. K vízii sa prihlásili a kandidujú za PT aj doterajší nezávislí poslanci Jozef Klokner a Peter Haščík a ďalších osem Trnavčanov. Obyvatelia mesta sa s nimi môžu zoznámiť na Trojičnom námestí v piatok (24.8.) od 16.30 h.

Kandidatúru na primátora Trnavy doposiaľ oficiálne ohlásili súčasný primátor Peter Bročka (Lepšia Trnava) a Rastislav Mráz (Naše mesTTo).

OBRAZOM: M. Galbavý za Priateľskú Trnavu ohlásil kandidatúru na primátora
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM