Monika Hanigovská Rôzne

Trnava zabodovala svojou originalitou! Mesto ocenili v národnej súťaži

Malý Rím sa zaskvel naozaj jedinečne. Originálnou aktivitou si získalo mesto pozornosť u hodnotiacej komisie.

Ilustračný obrázok k článku Trnava zabodovala svojou originalitou! Mesto ocenili v národnej súťaži
Zdroj: Dnes24.sk

Národná súťaž Európskeho týždňa mobility (ETM) pozná svojich víťazov. Výsledky vyhlásili v stredu 25. októbra v Trnave počas konania konferencie Cyklistická doprava. Národnú súťaž vyhlásili Ministerstvo životného prostredia SRV a Slovenská agentúra životného prostredia.

Víťazmi súťaže Európskeho týždňa mobility sú mestá Skalica, Štúrovo a Trnava. Komisa hodnotila v kategóriách Aktívna samospráva, Efektívne trvalé opatrenie a Originálna aktivita. Do národnej kampane ETM 2017 sa v tomto roku zapojilo 49 samospráv, čo zaraďuje Slovensko na 13. miesto z 50 zapojených krajín.

Rozdali ocenenia

Mesto Skalica sa stalo tohtoročným víťazom národnej súťaže Európskeho týždňa mobility (ETM) v kategórii Aktívna samospráva. V Skalici, ktorá bola v súťaži prvýkrát, sa kampaň niesla v znamení hesla Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita. Mesto zorganizovalo 25 podujatí, do ktorých sa zapojilo takmer 1000 obyvateľov a prostredníctvom plagátov a ďalších médií nepriamo oslovilo vyše 15 000 obyvateľov.

V kategórii Efektívne trvalé opatrenie presvedčilo najviac hodnotiacu komisiu mesto Štúrovo s projektom Poď s nami do školy busom zdarma, kde bola vytvorená možnosť bezplatného cestovania pre všetkých žiakov základných škôl. Individuálne vozenie detí je v meste zdrojom dopravných zápch až kolapsov, preto sa porota rozhodla oceniť práve toto trvalé opatrenie, ktoré je podľa nej hodné nasledovania aj v iných mestách na Slovensku.

Originálnou aktivitou Medzinárodný deň bez áut na Štefánikovej ulici najviac zabodovalo u hodnotiacej komisie mesto Trnava.

Podľa slov koordinátorky kampane ETM A. Štulajterovej bola v piatok, 22. septembra ulica uzavretá pre motorovú dopravu. Ulica sa tak zmenila na miesto plné aktivít, naplnilo sa tým posolstvo ETM – predstaviť verejnosti výhody nemotorovej dopravy v meste a motivovať ľudí k zámene áut za bicykle, vlastné nohy, prípadne autobusy MHD.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM