Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčanov čaká unikátny pohľad na radnicu: Takto ste ju ešte nevideli!

Je sa na čo tešiť. Unikátny projekt zahalí budovu trnavskej radnice do svetla, zvuku a abstraktných motívov Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčanov čaká unikátny pohľad na radnicu: Takto ste ju ešte nevideli!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava v spolupráci s občianskym združením Trakt pripravuje pre ľudí zaujímavý zážitok. A to v podobe nevšednej projekcie, ktorú si budete môcť pozrieť vo vnútornom priestore trnavskej radnice.

„Tento projekt bude v podstate dosť unikátny, podobnú vec sme realizovali iba na jednom workshope, takú pracovnú verziu. Projekt je abstraktný a skôr estetický. Zameraný je skôr na pozitívne emócie a subjektívny zážitok diváka, ktorý sa stáva súčasťou diela a dokáže ho ovplyvňovať svojím pohybom. “ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 Štefan Oliš, s občianskeho združenia Trakt.

Ako uviedol ďalej Oliš z občianskeho združenia Trakt, projekt bude spustený už v piatok 25. novembra o 17.00 hodine v rámci vianočných trhov na nádvorí radnice. Trnavčania sa tak budú môcť tešiť na nevšedný zážitok interaktívnej svetelno – zvukovej inštalácie s abstraktnými motívmi Vianoc a zimy.

Pôvodne mal projekt podľa organizátora osvetľovať prednú stranu radnice ale od plánu sa nakoniec opustilo. „Projekt sa spustí o 17.00 hodine v nádvorí radnice mesta Trnava, kde by nemal byť natoľko rušený svetelným smogom a ruchom vianočných trhov. Napriek tomu však k vianočným trhom patrí a obohacuje ich o nový rozmer zážitkov,“ ozrejmil dôvody zmien organizátor tohto projektu.

Okrem tohto projektu môžu Trnavčania zažiť aj ďalšiu zaujímavú plošnú projekciu na Mikulášskom námestí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM