BTW Správy

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave otvára novú fakultu

Fakulta zdravotníckych vied vznikne transformáciou súčasného Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie sídliaceho v Piešťanoch

Ilustračný obrázok k článku Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave otvára novú fakultu
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Nová Fakulta zdravotníckych vied (FZV) začne na Univerzite sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave svoju činnosť od júna tohto roka. Vznikne transformáciou súčasného Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (IFBLR), ktorý sídli v Piešťanoch. Informoval o tom rektor UCM Roman Boča.

Vznik fakulty schválil na svojom zasadnutí Akademický senát UCM. Naplnili tak dlhodobý plán UCM na obdobie rokov 2014 až 2020. Podmienkou otvorenia fakulty bolo akreditovanie študijných programov na druhom stupni štúdia (titul Mgr.). „Inštitút sa uchádza aj o tretí stupeň vysokoškolského vzdelávania, na čo má dobré predpoklady. Je vysoko pravdepodobné, že v dohľadnom čase získa príslušnú akreditáciu, pretože má na to dostatočne kvalifikovaný pedagogický zbor, ktorý sa v poslednom roku výrazne posilnil špičkovými pracovníkmi,“ uviedol rektor.

Orientácia na trh práce

V súčasnosti na akreditovaných študijných programoch IFBLR študuje 762 študentov. Študijné programy patria medzi nelekárske zdravotnícke vedy. Perspektívne IFBLR plánuje rozšírenie výučby o nové profesijne orientované študijné programy, ktorých absolventi sú vyhľadávaní na trhu práce.

Rektor predpokladá aj širšie zapojenie do medzinárodnej spolupráce a nadviazanie nových kontaktov s fakultami s rovnakým právnym statusom. Je podľa neho predpoklad, že vznikom fakulty sa zjednoduší i prístup k domácim a medzinárodným grantom.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM