BTW Rôzne Správy

Doteraz nezverejnené video požiaru v TAZ spred polroka! Ako to na mieste vyzerá teraz?, GALÉRIA

Pred 6 mesiacmi horel v priemyselnom areáli sklad bazénovej chémie a väčšinu Trnavy zahalil jedovatý plyn. Boli sme sa tam pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Doteraz nezverejnené video požiaru v TAZ spred polroka! Ako to na mieste vyzerá teraz?, GALÉRIA
8
Galéria
Zdroj: HaZZ

Prešlo presne 6 mesiacov od veľkého požiaru, kedy stredu 25. septembra v areáli TAZ horela výrobňa bazénovej chémie. Boli sme sa preto pozrieť, ako to momentálne vyzerá na mieste požiaru.

Z výrobne a skladov zostali prevažne len sutiny. Na prvý pohľad zaujme obrovská kopa stavebného materiálu po zdemolovanej budove.

Spoza tohto kopca je vidieť výraznú tabuľu so zákazom vstupu tu nepovolaným osobám. Umiestnená je na časti budovy, ktorá síce stojí, ale jej interiér vyzerá byť kompletne zničený.

Post-apokalyptický ráz miesta dopĺňajú pováľané skrčené hrdzavé sudy a hrubé drôty. V ich tesnej blízkosti sú v exteriéroch uložené modré kovové sudy a 1000-litrové plastové nádoby na tekutiny, ktoré pomáhajú dotvoriť si presnejší obraz o diele skazy.

Čo sa dialo počas požiaru

Trnavou takmer konštantne zneli policajné i hasičské sirény. Vietor odnášal štipľavý dym krížom cez mesto a cítiť ho bolo aj na opačnom konci Trnavy a v okolitých obciach. Radnica odporúčala pozatvárať okná a zdržať sa pobytu vonku.

Prinášame zostrih doteraz neuverejnených videí, ktoré zachytili požiar, ako aj hustý dym valiaci sa na mesto.

Zdroj: Dnes24.sk

Pri obrovskom požiari v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie v priemyselnom parku zasahovalo v jednom momente až 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. "Pri požiari zasahuje 8 cisterien, 1 výšková technika, 1 ekologický automobil a 1 evakuačný autobus HaZZ. Do priľahlej základnej školy bolo evakuovaných približne 90 obyvateľov z okolitých príbytkov.,“ informovali hasiči.

Požiar lokalizovali pred 5.30 ráno, takmer 12 hodín od jeho vzniku. Celý nasledujúci deň sa pokračovalo v likvidačných prácach. Príslušníci HaZZ hasili skryté ohniská pod sutinami, ktoré prehadzovali kolesovým bagrom.

Ako zázrakom sa pri udalosti nikto nezranil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM