Júlia Vargová Rôzne Správy

Trnavčania spoločne upratali mesto: Vyzbierali päť ton odpadu, FOTO

Do brigády sa zapojilo asi dvesto dobrovoľníkov. Zúčastnila sa široká verejnosť, zamestnanci mestského úradu aj trnavskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania spoločne upratali mesto: Vyzbierali päť ton odpadu, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Približne dve stovky ľudí počas piatku 12. apríla a soboty 13. apríla vyčistili viaceré lokality v meste. Informovala o tom Lenka Vančová z Kancelárie primátora. Zamestnanci mesta začali s upratovaním už v piatok dopoludnia. Čistili Ružový park, Park Antona Bernoláka a priľahlé ulicie.

Spolu vyzbierali asi 300 kilogramov odpadu.

„Viacerí si pochvaľovali možnosť vymeniť kanceláriu za pobyt na čerstvom vzduchu s tým, že pomohli upratovať,“ zhodnotil mestský poslanec a člen komisie pre životné prostredie a prírodných hodnôt mestského zastupiteľstva Marcel Krajčo, ktorý stojí za nápadom celomestskej brigády.

„V sobotu sa s upratovaním Trnavy pokračovalo aj na Zelenom kríčku, v Parku Janka Kráľa, čistila sa tiež Agátka, Všivavý hájiček, Štrky a viaceré trnavské sídliská,“ dodáva mesto s tým, že mohol prísť ktokoľvek. Trnavu upratovala nemalá skupina ľudí, ktorým záleží na tom, aby sme žili v peknom a čistom meste.

Podľa informácií z mesta sa najväčší počet dobrovoľníkov, zhruba štyridsať, zhromaždil na sídlisku Na hlinách. Najviac znečisteným miestom bola lokalita Štrky. „V uliciach sa zišlo kopec dobrých ľudí, ktorí priložili ruku k dielu a pomohli spraviť Trnavu o krôčik krajšou. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme,“ zhodnotil za organizátorov M. Krajčo a uviedol, že Trnavčanom sa spolu podarilo vyzbierať približne päť ton odpadu.

Mestskí poslanci plánujú v podobných aktivitách pokračovať aj do budúcna. „Už teraz sa Mesto Trnava plánuje zapojiť do World Cleanup Day, ktorý pripadá na 21. september,“ informuje radnica. Zapojiť by sa mali aj žiaci základných a stredných škôl. „Veríme, že to je dobrá cesta, ako predchádzať znečisťovaniu mesta,“ dodal Krajčo.

Ako povedal, po niekoľkých hodinách, ktoré Trnavčania strávili čistením mesta, si viacerí uvedomili, koľko neporiadku v uliciach mesta sa zhromažďuje. „Napríklad z úst mnohých fajčiarov som počul, že po tejto brigáde už nikdy nehodia ohorok na zem.“

Upracme si Trnavu
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM