Monika Hanigovská Rôzne

Ktoré články zaujali Trnavčanov najviac? 5 najčítanejších správ celého týždňa

Pomaly, ale isto je za nami ďalší týždeň, ktorý priniesol viacero zaujímavých informácií z Trnavy a okolia. Súhrn správ, ktoré vás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré články zaujali Trnavčanov najviac? 5 najčítanejších správ celého týždňa
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Najobľúbenejšie nárečové slovo

Rozhodli ste! Poznáme víťaza trnavského slovníka. Trnavčania takto dohlasovali a vybrali svoje najobľúbenejšie nárečové slovo z Malého Ríma. Ktoré slovo je teda absolútnym víťazom a stalo sa najobľúbenejším?

Unikátny skvost

Dechtice sa môžu pochváliť unikátnou národnou kultúrnou pamiatkou. Je ňou krásna tamojšia rotunda. Tá je však pre verejnosť bežne uzavretá. Teraz otvorí svoje brány aj s odborným výkladom.

Trnava chce byť v dejisku majstrovstiev

Mesto si robí zálusk na prestížne majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2019. Samotná súťažná časť je určená pre profesionálnych športovcov, držiteľov licencie UCI, na ktorých štartujú jazdci najvyššej kategórie v rámci SR a ČR. Trnava si od toho sľubuje prínosy. Viac informácií TU.

Múzejníčka z Trnavy oživila dávne ulice

Simona Jurčová pozýva svojou knihou na prechádzku mestom v čase. Kniha mapuje staré trnavské uličky a je doplnená bohatou obrazovou prílohou aj z rodinných albumov Trnavčanov. Prináša autorkine zosumarizované pôvodne blogové príspevky o trnavských uliciach v rozhraní od konca 19. storočia až do 70. rokov uplynulého storočia.

Najstarší nález z obdobia Veľkej Moravy?

V kraji dodnes stojí kostolík, ktorého priam romantický vzhľad sa odhaduje na 9. storočie, kedy vládli poslední Mojmírovci. Nachádza sa v tesnej blízkosti približne 235-ročnej lipy + FOTO.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM