Monika Hanigovská Rôzne

Tieto udalosti vás zaujali najviac: Najčítanejšie články z Trnavy aj okolia

Týždeň prebehol ako voda a s ním aj množstvo udalostí. Pozrite si päticu článkov, ktorá vás zaujala najviac.

Ilustračný obrázok k článku Tieto udalosti vás zaujali najviac: Najčítanejšie články z Trnavy aj okolia
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nové takmer 2 km lákadlo

Trnava má novú asfaltovú trať, ktorá poteší milovníkov pohybu. Čerstvý, takmer dvojkilometrový úsek, vedie do obľúbeného Kamenného mlyna. Nová asfaltová trať sa napája na konci staničného parku a končí pri spoločnom chodníku pre chodcov a cyklistov v spomínanom „Kamenáči“.

V Trnave tancujú podľa hitov z Južnej Kórey

Sú tanečne neopozerané, šijú si originálne kostýmy, tancujú na chytľavú pop hudbu, pričom imitujú známe ázijské skupiny. Vyhrali slovenskú klasifikáciu v rámci festivalu Animeshow 2018 v Bratislave a chceli by sa dostať na festival v kórejskom Changwone.

O kom je reč? Predstavujeme vám sedmičku zaujímavých dievčat pôvodom z Trnavy, Košíc, Zvolena, Zlatých Moraviec, Trenčína a Nového Mesta nad Váhom, ktorá sa stretáva a nacvičuje v Malom Ríme, kde trénuje pod krídlami bájneho vtáka fénixa ako tanečná skupina PHNX (Phoenix). Výstup PHNX v Trnave naklikalo tisíce divákov, VIDEO.

Trnavskí študenti idú do Londýna

Na Strednej priemyselnej škole dopravnej vylepšili vlastnoručne zhotovený elektromobil. Svoje „žihadlo“ prevetrajú žiaci po druhýkrát na vyše 14 – kilometrovej trati. Pozrite sa na ich úsporné vozidlo vo VIDEU.

Vizualizácie Hollého ulice

Mesto začína s rekonštrukciou jednej z najstarších ulíc Trnavy. Hollého ulica má prejsť zmenou, ktorá má podľa vyjadrenia trnavskej radnice priniesť niekoľko pozitívnych zmien. Hollého ulica dostane takpovediac novú tvár. Mesto počíta s kompletnou výmenou konštrukcie vozovky aj priľahlých chodníkov, vybudovaním cyklochodníka, verejného osvetlenia, kamerového i zavlažovacieho systému a sadovými úpravami.Pozrite si vizualizácie.

Mrázov volebný program

Rastislav Mráz (KDH) predstavil svoj volebný program. Kandidát na primátora Trnavy má tri priority, ktorým by sa po zvolení chcel venovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM