Monika Hanigovská Rôzne

Trnava zažila zaujímavú premiéru: Ľudí na námestí zlákala svetelná atrakcia, VIDEO

V centre Trnavy na Mikulášskom námestí zažili ľudia atraktívnu svetelnú projekciu. A to v premiére. Zlákala malých aj veľkých.

Ilustračný obrázok k článku Trnava zažila zaujímavú premiéru: Ľudí na námestí zlákala svetelná atrakcia, VIDEO
10
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na Mikulášskom námestí bolo v sobotu o zážitok postarané. Mesto Trnava v spolupráci s občianskym združením Trakt a agentúrou Hector pripravilo pre ľudí nevšednú atrakciu. A to v podobe interaktívnej projekcie, ktorá bola prístupná pre všetkých Trnavčanov počas sobotných Stredovekých trhov. Návštevníci si mohli vo večerných hodinách zahrať pozoruhodnú a atraktívnu hru.

Video: Monika Hanigovská / Zdroj: YouTube.com

Krútilo sa špeciálnym volantom

Neobvyklú projekciu ste mohli zažiť južne od Dómu sv. Mikuláša a to konkrétne na čelnej fasáde Arcibiskupského paláca. Veľkoplošná digitálna projekcia zobrazovala mikulášsky záprah so sobmi, ktoré cválali po kľukatej, či rovnej trati. O čo konkrétne išlo a ako to fungovalo? „Jednalo sa o hravé dielo cielené hlavne pre detského diváka, ktorý mal možnosť ovládať špeciálnym volantom mikulášsky záprah projektovaný na fasáde budovy“, povedal pre spravodajský portál Trnava 24 organizátor Štefan Oliš.

Hráč pomocou špeciálneho volantu mal možnosť ovládať celkový priebeh hry. Pričom zvedaví návštevníci mohli navigovať mikulášsky záprah so sobmi do pravej aj ľavej strany projekcie. Cval sobov mohli zrýchľovať, či spomaľovať dvíhaním, alebo naopak sklápaním volantu smerom nadol.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Zabávali sa aj despelí

Hra neoslovila iba deti, ale aj starších. „Je to super! Ako playstation na veľkom maxi televízore, “ povedal nám nadšene malý Trnavčan Tomáš.

Atrakciu si však pochvaľovali aj dospeláci. „Páči sa mi to. Konečne som sa dostal na rad, lebo priateľka ma nechcela pustiť. Ale na začiatku som však narážal do stromov, čo ma trošku vytáčalo, ale potom mi to už išlo. Keď sa človek do niečoho aktívne zapája, je to úplne iné, ako keby len tak stál a sledoval to s pozície diváka,“ pochvaľoval si Trnavčan Marek medzitým, ako krútil volantom.

FOTO z atraktívnej premiéry v Trnave: Ľudí zlákal nevšedný svetelný zážitok
10
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM