Júlia Vargová Iné športy Šport

Trnavskí taekwondisti majú za sebou náročný turnaj: Vybojovali tri medaily

Klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava sa zúčastnil obtiažnej súťaže. Napriek tomu sa mu na Nitra Cup-e podarilo vybojovať tri cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí taekwondisti majú za sebou náročný turnaj: Vybojovali tri medaily
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Predposlednú májovú sobotu sa v Nitre konal medzinárodný turnaj Nitra Cup 2019. Na súťaží sa zišlo viac ako 170 súťažiacich z viac ako 18 klubov. Medzi taekwondistami z Maďarska, Poľska, Slovinska, Srbska, Rakúska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny, Čiech a Slovenska boli aj zástupcovia Malého Ríma z klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava.

Trnavský klub na turnaji sa zastupovalo 11 žiakov a veľká časť z nich má skúsenosti len s jednou medzinárodnou súťažou.

Podľa trénera si klub viedol vcelku dobre. „Vedeli sme do čoho ideme, Nitra Cup je povestný svojou silnejšou účasťou kvalitných, zahraničných súťažiacich,“ konštatuje tréner dodávajúc, že tento rok to bolo o to náročnejšie, že sa zúčastnil okrem českých klubov aj reprezentačný tím Českej republiky. „Je to výber najlepších z najlepších v rámci republiky a sú to ostrieľaní reprezentanti, ktorí sa zúčastňujú každoročne majstrovstiev Európy a aj majstrovstiev sveta,“ ozrejmuje tréner a dodáva, že silná konkurencia došla aj v rámci krajín ako sú Srbsko, Maďarsko či Slovinsko.

Napriek silnej konkurencii sa klubu darilo. Z turnaja si zápasníci z Taekwon-Do Hwa-rang Trnava priniesli tri vzácne kovy. Dvakrát zlato a jedenkrát striebro.

Príprave sa trnavskí taekwondisti snažili venovať čo najviac. Klub sa aj tak snažil všetko skĺbiť a využívať každý tréning na maximum. Každý rodič chce, aby jeho dieťa bolo najlepšie a prinieslo domov vzácny kov, trénerove očakávania sú však iné. „Chcel som hlavne, aby si to žiaci opäť v čo najväčšej miere užili a odniesli si v prvom rade, čo najviac skúseností a radosť z toho, že sme tam spolu ako tím, klub a Taekwon-Do rodina,“ hovorí a vyzdvihuje, že veľa žiakov začalo súťažiť tento rok a mali na skúsenostnom konte, len jednu súťaž. „Tam v prvom rade, hľadím na to, aby boli žiaci spokojní, v dobrej nálade a nabudení na ďalšie a ďalšie súťaže a turnaje. Tlačiť na silu niečo, ako zbieranie vzácnych kovov po jednej súťažnej skúsenosti je viac menej pochabé,“ dodáva.

Tréner si pochvaľuje i jednotlivé výkony žiakov. Väčšina z nich súťažila v technických zostavách. Najlepšie pochodili Alexandra Eckerová a Dominik Repa. „Alexandra trénuje od skorého veku a vždy patrila medzi športovú a technickú elitu slovenského Taekwon-Da. Tá ako každý krát nesklamala, obsadila 1 miesto v technických zostavách a 2 miesto v disciplíne športového boja – kórejsky „Matsogi",“ nešetrí chválou Sawicki.

Dominik, mal doposiaľ na konte len jednu súťaž, toto bola jeho druhá v poradí. „Momentálne sa venuje aj výuke žiakov s nízkym technickým stupňom. Technicky je vzhľadom na svoj technický stupeň výborný, o čom svedčí aj 1. miesto v technických zostavách,“ hodnotí hlavný tréner.

Trnavskí taekwondisti majú za sebou náročný turnaj: Vybojovali tri medaily
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM