Monika Hanigovská Iné športy

Vo vzduchu svištia lietajúce taniere: Na Trnava Frisbee Game to takto odpálili, VIDEO

V Trnave to žije lietajúcimi taniermi a šikovnými športovcami, ktorí pritom stvárajú priam neuveriteľné kúsky. Pozrite si ich v našom videu.

Ilustračný obrázok k článku Vo vzduchu svištia lietajúce taniere: Na Trnava Frisbee Game to takto odpálili, VIDEO
Zdroj: TASR

Do Trnavy prišiel jedinečný turnaj s názvom Trnava Frisbee Game, ktorý odštartoval 1. augusta a potrvá do 5. augusta v športovom areáli AŠK Slávia. Na turnaji sa postupne predstavia stovky športovcov z celého sveta. Vstup je voľný.

Počas týchto dní sa postupne divákom predstavia Majstrovstvá sveta Freestyle Frisbee, Majstrovstvá Európy DogFrisbee, Medzinárodný turnaj klubov UltimateFrisbee a Medzinárodný turnaj DiscGolf.

Prvé informácie o tomto turnaji sme vám už v predstihu priniesli, teraz sa však pozrite vo videu, aké neuveriteľné športové kúsky sa už odohrali v tamojšom areáli. VIDEO nájdete na konci článku.

Popis jednotlivých disciplín a čas turnajov si môžete pozrieť TU.

Program vyvrcholí v nedeľu

Hlavný program pre divákov bude v nedeľu 5. augusta. Informovala o tom za organizátorov Natália Košlabová. V rámci exhibície predvedú čerství majstri sveta vo freestyle svoje víťazné choreografie.

„V dogfrisbee ide zase o interakciu človeka, psa a lietajúceho taniera a patrí do kynologického športu. Súťaží sa v niekoľkých disciplínach, cieľ je však vždy rovnaký – pes musí úspešne chytiť letiaci disk. Diváci uvidia množstvo akrobatických prvkov, vysokých skokov a súhru psovoda a jeho psa,“ uviedla Košlabová.

Aj diváci si môžu športovo zasúťažiť. „Okrem netradičného diváckeho zážitku pri sledovaní elity športovcov vo svojom odbore bude možnosť aktívne sa zapojiť a vyskúšať si všetky frisbee disciplíny vo vyhradenej workshop zóne,“ informujú organizátori podujatia.

Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM