Monika Hanigovská Rôzne

Máme sa na čo tešiť: TOP 12 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Trnave

Vianočná atmosféra bude vládnuť aj v Trnave. V posledný mesiac tohto roku sa je veru na čo tešiť. Toto je náš výber TOP 12 decembrových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť: TOP 12 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Trnave
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Trnave

Do 31. decembra, Trojičné námestie, Trnava

Vianočné trhy sa v našom meste prehupnú aj do decembra. Vychutnajte si bohatý program, všakovaké voňavé lákadlá, či vianočnú výzdobu. Trnavčania sa môžu tešiť aj na rôzne atrakcie pre deti aj dospelých.

Hviezdy Vianočnej Trnavy

3. decembra, od 20.00, Kostol sv. Jakuba, Trnava

Trnavčania sa môžu tešiť aj na bohatý decembrový hudobný program, ktorý nesie názov „Hviezdy Vianočnej Trnavy“. Decembrovú ponuku otvorí kostol sv. Jakuba. Sobotný večer bude patriť ženskej speváckej skupine Trnki. Nenechajte si ujsť prvotriednu reprezentáciu viachlasného spevu z Horehronia. Piesne interpretujú tradičným viachlasným vokálnym štýlom. Lístky kúpite pred koncertom v kostole alebo v mestskej veži.

Mikulášsky beh

4. decembra od 11.00, na Trojičnom námestí, Trnava

Urobte niečo pre svoje telo a doprajte si nevšedný zážitok na 1. ročníku Mikulášskeho behu. Pretekári si svoje sily zmerajú na 4 km dlhej trati. Ako organizátor uvádza, behu sa samozrejme môžu zúčastniť muži a ženy bez rozdielu veku. Pretekári v mikulášskych kostýmoch sú viac než vítaní. Nenechajte si ujsť naozaj nevšedný športový zážitok, či už ako divák alebo aktívny bežec. Záujemcovia o beh sa musia zaregistrovať cez formulár organizátora. Účastnícky poplatok je v sume štyroch eur a v cene je aj mikulášska čiapka.

Mikuláš aj rozprávka

5. decembra o 8.30, Hlavná 1, Trnava

Trnavské deti sa majú načo tešiť. Aj tento rok zavíta do Trnavy Mikuláš s anjelmi i čertom. Počas dňa bude vítať deti na radnici, večer nám však po prvýkrát nebude mávať z balkóna, ale odoberie sa na Námestie svätého Mikuláša, ktoré slávnostne rozsvieti. Na svojom záprahu potom prejde na Trojičné námestie, kde pozdraví všetky deti a uvedie im rozprávku Žabí kráľ od Divadla na hojdačke.

Mikulášska jazda s Albatrosom

10. decembra, Železničná stanica Trnava

Cez Trnavu pôjde vlak, aký sa už len tak bežne nevidí. Ľudia budú môcť zažiť krásnu romantickú jazdu. Na trnavskej železničnej stanici zastane 10. decembra vlak, ktorý bude ťahaný parným rušňom Albatros. Mimoriadna železničná udalosť „Mikulášska jazda s Albatrosom“ potiahne výletníkov do malebných Smoleníc, kde organizátori tohto projektu pripravili pre ľudí zaujímavý program. Vychutnajte si jazdu vo vláčiku alebo sa len tak pokochajte jeho krásou na našej železničnej stanici.

Ohnivý Balkán a nie iba to

11. decembra, od 20.00, Kostol sv. Jakuba, Trnava

Projekt „Hviezdy Vianočnej Trnavy“ láka Trnavčanov na ďalšiu hudobnú lahôdku. V čase vnútorného stíšenia v dobe adventu prináša Ensemble FLAIR hudobnú mozaiku, ktorá je symbiózou legendárnych zhudobnených veršov sliezského barda Petra Bezruča, kreáciou valašského básnika Josefa Kalusa, Moravskou ľudovou poéziou Leoša Janáčka i autorských skladieb Jána Rokyty. Všetko to si vypočujete v novom kabáte nadžánrového spracovania ľudovej melodiky. Trnavčania sa môžu taktiež tešiť na temperamentné rytmy ohnivého Balkánu a vypočujú si aj lyrickú baladu o smolenskom zámku. Lístky kúpite pred koncertom v kostole alebo v mestskej veži.

Stredoveké vianočné trhy

16. december – 18. december, Mikulášske námestie, Trnava

Stredoveké vianočné trhy sa už nezadržateľne blížia. Návštevníci si ich budú môcť vychutnať počas troch dní na Námestí sv. Mikuláša, kde bude pripravený zaujímavý program. Na svoje si prídu aj naše jazýčky a potešia aj milovníkov starých remesiel. Návštevníkov môže upútať živý betlehem, nevšedný kolotoč, či stredoveký nápoj.

Neobvyklá projekcia

17. decembra, Mikulášske námestie, Trnava

V Trnave budeme môcť zažiť naozajstnú zaujímavosť. Nenechajte si ujsť plošnú projekciu na Mikulášskom námestí, ktorá sa postará o zážitok pre malých aj veľkých. Trnavčania sa môžu tešiť na neobvyklú interaktívnu projekciu, ktorá bude svojich hráčov aktívne zapájať do zaujímavej hry. Projekt bude spustený len v tento konkrétny večer.

Hudobný zážitok

18. decembra, 18.00, Kino Hviezda, Trnava

Nenechajte si ujsť známe spevácke hlasy v našom meste. Robo Opatovský a Mária Čírová zaspievajú svoje piesne samostatne, ale strihnú si spolu aj niekoľko duetov. Počas koncertu zaznejú známe piesne i novinky. Mária Čírová predstaví svoje najznámejšie skladby ako Búrka, Unikát, či pesničky z minuloročného Vianočného albumu. Robo Opatovský zaspieva hity zo svojich dvoch platinou ocenených Vianočných albumov (Vianočná pošta, Čas sviečok, Dieťa spí, Na vločkách), ale predvedie aj nové skladby z najnovšieho albumu.

Otužilci v bazéne

18. decembra, 16.30, Trojičné námestie, Trnava

Vianočné trhy v Trnave ponúkajú aj nevšedné zážitky. Popri vychutnávaní si rôznych dobrôt, či hudobných vystúpení si môžete pozrieť naživo aj zaujímavú exhibíciu. Otužilci z klubu Trnavskí bílí medvedi spolu s kolegami z celého Slovenska sa vykúpu pod vianočným stromčekom. Organizátori pre nich privezú pod vianočný strom veľký bazén naplnený ľadovou vodou.

Tvorivé dielne

Do 19. decembra, „Pod stĺpami“ na Hlavnej ulici č. 8., Trnava

Tvorivé dielne môžu zamestnať šikovné rúčky vašich detí aj v decembri. Organizátori akcie avizujú množstvo aktivít, ktoré môžu zažiť návštevníci Predvianočných tvorivých dielní. Malí Trnavčania sa môžu tešiť na rozmanité kreatívne činnosti spojené s vianočnou a zimnou tematikou. Na malé šikovné ruky čakajú aj kreatívne pomôcky a materiály. Deti budú pod dohľadom animátorov z detských a mládežníckych organizácií.

Silvester 2016

31. december, Trojičné námestie, Trnava

Aj posledný decembrový deň prinesie množstvo zážitkov. Od 16.30 hod. sa môžu deti tešiť na program „Rodinný Silvester“, od 17.30 hod. mesto pripravilo „Ohňostroj pre rodiny s deťmi“ . Na svoje si prídu aj milovníci koncertov a dobrej párty. Od 22.30 hod. si môžete vychutnať silvestrovský koncert a od 22.30 – 02.00 hod. bude pre Trnavčanov pripravená diskotéka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM