Monika Hanigovská Recept na dnes

Počas víkendu odštartuje zábava aj história: Užite si párty, festival aj dobový tábor

Neviete, kam by ste cez víkend skočili? Lákadiel je viacero, stačí si len vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Počas víkendu odštartuje zábava aj história: Užite si párty, festival aj dobový tábor
Zdroj: Rastislav Búgel

Víkend je opäť tu! Odštartuje hudobnými festivalmi aj najväčšou párty na Žitnom Ostrove. Ak ste však fanúšikom vojenskej techniky, prídete si taktiež na svoje.

Welcome Summer Party 2022

2. júla od 17.00 hod., v mestskom parku Pomlé, Šamorín

Chcete privítať leto veľkolepo? Užite si najväčší letný festival na Žitnom Ostrove. Deti do 6 rokov majú vstup zadarmo. Vstupné: 13 eur.

Deň nabitý históriou

2. júla od 09.00 do 18.00 hod., železničná ulica 6, Krakovany – Stráže

Počas víkendu si prídu na svoje aj milovníci histórie a vojenskej techniky. V Krakovanoch vás prenesú do minulosti – uskutoční sa tam podujatie s názvom Deň nabitý históriou. Pripravená bude prezentácia klubov vojenskej histórie a tešiť sa môžete aj na statickú ukážku.

Návštevníci si budú môcť prezrieť tábor americkej a nemeckej armády a dobový tábor Československej ľudovej armády i život vojakov. Veterán car club Piešťany pripravil pre zvedavcov výstavu historických vozidiel.

Hudobný festival Vrbovské vetry

2. júla, 3. júla, Mestský štadión, Vrbové

Užite si poriadnu dávku zábavy a hudby! Poslucháčom sa predstaví množstvo hudobných skupín ako napríklad Chiki liki tu-a, orchester Jeana Valjeana, Slobodná Európa a napríklad Vrbovskí víťazi.

Ako informujú organizátori podujatia, návštevníci festivalu si prvýkrát budú môcť naživo vychutnať absolútnu novinku prešovskej kapely Chiki liki tu-a, skladby z aktuálneho albumu Venované pamiatke budúcich zosnulých, ktorý má štyri nominácie na hudobné ceny Radio_Head Awards za rok 2021. Vstupné: 25 eur.

MAGIC RING FESTIVAL

2. júla, Slovakia ring, Orechová Potôň

Na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni bude hučať rock! Príďte si z plného hrdla zaspievať rockové refrény s takými kapelami ako Skid Row, Tublatanka, Arakain, Harlej a ďalšími.

Stretnutie pod platanmi | Зустріч під платанами

2. júla od 15.00 hod., Trnava, Malý Berlín

Slovenskí a ukrajinskí diváci sa môžu tešiť na divadielko a workshopy pre deti aj dospelých. Príďte si vychutnať skvelé ukrajinské dobroty a porozprávať sa. Pripravili sme pre vás aj info stánok, v ktorom sa dozviete viac o zapožičaní kníh v ukrajinskom jazyku a spoznáte aktivity pre pomoc Ukrajincom v našom meste. Vstup: zdarma.

Program:

  • 15.00 hod. Workshop: Vytvorte si nášivku.
  • 16:00 hod. Divadlo SpozaVoza: Ružová rozprávka.
  • 17.00 hod. Workshop: Spoznajme ukrajinských a slovenských umelcov.
  • 17.00 hod. Eko-workshop pre deti s Baterkárňou

Oldies party Rádia Vlna

2. júla od 21.00 hod., Termál Centrum GALANDIA, Galanta

Milujete oldies? V tom prípade si skočte do Galanty. Vstupné: 10 eur.

Putovný pohár vo westernovom jazdení

2. júla od 11.00 hod., Ranč na Striebornom jazere, Galanta

Nadšenci divokého západu a športu sa stretnú už túto sobotu na Striebornom jazere. Odštartuje tam Putovný pohár vo westernovom jazdení .

Prezidentka

3. júla o 20.00 hod., Trnava, Kino Hviezda

Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky prvá česká prezidentka, má za sebou rok v úrade. Je zahltená prácou: jej program je každý deň nabitý k prasknutiu. Občas by si chcela odpočinúť bez pozornosti celej republiky. Jedného dňa sa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom preoblečení sa v noci potajme vytratí z hradu.

67. music festival Piešťany

3. júla o 19.30 hod., Nábrežie I. Krasku 1, Piešťany

Toto významné kultúrne a spoločenské podujatie prebieha v Piešťanoch každoročne bez prestávky už od roku 1956. Vychutnajte si v sobotu podujatie s názvom Filharmonické gala – Slávnostný záverečný koncert 67. mfP.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM